Zdravé recepty z ovesných vloček, smoothie a dýňová polévka

Podle statistik náš web navštěvuje hodně lidí, kteří hledají inspiraci na zdravé recepty. Proto jsem se se rozhodl, že vyhledám (případně i zkusím) pár zdravých receptů. Jako jediný z následujících receptů jsem vyzkoušel recept z ovesných vloček tzv. “vločkové koule.” Pojďme se tedy podívat, jak takovou pochutinu připravit.

Recept na “koule z ovesných vloček”

Na následující recept z vloček budeme potřebovat následující ingredience, z kterých uděláte přibližně 20 malých porcí. Pro více porcí jednotlivé suroviny vynásobte.

  • 200 gramů ovesných vločekvločky
  • 50 gramů másla
  • 1 vejce
  • 50 gramů nadrcených mandlí
  • 50 gramů rozinek
  • med, a nebo stévie – k doslazení

Všechny uvedené ingredience vložíme do jedné nádoby, v které směs surovin promícháme. Rozinky pro jemnější chuť můžete nakrájet. Z výsledné směsi uděláme malé kuličky, které dáme na plech. Nejlepší je ještě na plech dát pečící papír! Koule pečeme cca 15 minut na 180 stůpňů  – samozřejmě ale záleží na velikosti koulí! Vhodné i do diety, kdy dáte méně másla 😉

Smoothie

Skvělé detoxikační smoothie, které zajisté oceníte, a to hlavně v tomto počasí. Všechny uvedené suroviny asi nemáte zrovna doma, ale v každém obchodu se zeleninou je můžete zakoupit.

  • svazek baby špenátu
  • limetka
  • salátová okurka
  • hrst petrželky
  • máta
  • salát

Ještě než začnete, tak je nutné zeleninu důkladně omýt. Hlavně se to týká salátu a špenátu. Až bude zeleniná kvalitná umytá, tak nezbývá nic jiného, než suroviny vložit společně do mixéru a rozmixovat. Samozřejmě až na limetku, kterou vymáčkáme až do hotového nápoje pro lepší chuť!

Dýňová polévka

  • 1/2 dýně Hokkaido
  • mrkev
  • 1 ks cibule
  • lžička olivového oleje
  • kus petrželky na ozdobu

Jako první si vydlabeme dýni a nakrájíme na malé kousky. V hrnci osmahneme cibulku na lžičce olivového oleje a přidáme nakrájenou mrkev společně s dýní. Vše necháme chvíli opekát a pak následně podlijeme vodou – tak aby byla zelenina pod vodou.

Opepříme, osolíme a necháme chvíli povařit. Až zelenina změkne, tak “polévku” rozmixujeme do finální fáze. Na polévku můžete položit kus petrželky pro lepší vzhled. Doboru chuť!

K vaření také používám různé druhy másel – nejčastěji vsak arašídové (je nejdostupnější). Můžete ho přidávát téměř do každého receptu a chutná suprově. Vysledoval jsem si e-shop, kde mají nejčastěji akce a oříšková másla se zde dají pořídit za hezké peníze.

Nemáte čas na přípravu jídel v průběhu dne? Objednejte si krabičkovou dietu s rozvozem po Praze.

Naposledy aktualizováno 6 března, 2022, autorem Redakce Magazínu

Rate this post

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *