Máte chuť na dokonale ochucené kuře, které se rozplývá na jazyku? Pokud ano, vyzkoušejte tento recept na kuřecí prsa na česnekovém citronovém másle, který vám zajistí vlhké a aromatické maso s křupavou černě zbarvenou kůrčičkou. Spojte ho s rýží, zeleninou nebo těstovinami a připravte si vydatné jídlo plné chuti!
Jak dosáhnout černého kuřete?
Černěné kuře je druh kuřete ochuceného specifickými přísadami, které mu dodají černý vzhled. Ačkoli může vypadat černě z obou stran kvůli koření, které mu dodává chuť, není spálené. Černěná kuřecí prsa s česnekovo-citronovým máslem mají nádech koření s pikantní máslovou omáčkou, která maso skvěle doplňuje.
Jaké ingredience je nejdůležitější použít?
Pokud máte v plánu vyzkoušet Blackened Chicken Breasts with Garlic Lemon Butter, je třeba použít konkrétní ingredience, které jsou nejdůležitější.
Spolu s kuřecími prsíčky bez kůže a kostí budete potřebovat papriku, sušené oregano, mletý pepř, česnekový prášek a cibulový prášek. Tato koření se spolu dokonale spojí, aby kuřeti dodala dokonalou chuť a zároveň mu propůjčila zčernalý vzhled.
Kromě hlavních ingrediencí budete potřebovat také mletý česnek, petrželku, olivový olej, máslo a plátky citronu. Kyselost plátků citronu se skvěle doplňuje s máslem a kořením na kuřeti a vytváří tak dokonalý pokrm k obědu nebo večeři.
Jak připravit černěná kuřecí prsa s česnekovým citronovým máslem
Při přípravě černěných kuřecích prsíček s česnekovým citronovým máslem začněte přípravou kořenící směsi na kuře. Smíchejte česnekový prášek s cibulovým práškem, paprikou, mletým pepřem, oreganem a solí.
Vytáhněte kuřecí prsa a předtím, než je ze všech stran potřete kořením, je potřete lžící másla. Poté, co kuřecí prsa okořeníte, rozehřejte pánev s olejem a vložte do ní kuřecí prsa.
Smažte je nejméně pět minut z každé strany, dokud nebudou křupavá. Vyjměte kuře z pánve a odložte ho stranou.
Ponechte pánev na plotně a přidejte do ní máslo. Nechte máslo rozpustit, než do něj vhodíte česnek a petrželku.
Tyto ingredience společně dvě minuty povařte, nechte česnek zezlátnout a poté přidejte kuře zpět na pánev s několika plátky citronu.
Nechte kuře ještě dvě minuty dusit a pak ho podávejte na talíři s některou z vašich oblíbených příloh.
Co podávat k černěným kuřecím prsům s česnekovým máslem a citronem?
Černěná kuřecí prsa s česnekem se skvěle hodí k několika přílohám. Můžete je podávat s přílohou z bílé rýže, hnědé rýže nebo česnekové bramborové kaše.
Při podávání kuřete s rýží zvažte možnost vymačkat na rýži trochu citronové šťávy, abyste jí dodali lehce kyselý punc, který se hodí ke zbytku jídla.
Jako přílohu můžete také přidat čerstvou zeleninu, například opečenou brokolici, květák nebo mrkev. Pokud se rozhodnete připravit nějakou pečenou zeleninu, zvažte přípravu extra česnekového citronového másla, kterým ji můžete polít pro větší chuť.
Lze použít margarín jako náhradu másla?
Jako náhradu másla můžete použít margarín, ale jeho chuť může být trochu jiná. Nejlepší by bylo použít margarín, který chutí nejvíce připomíná máslo.
Černěná kuřecí prsa s česnekovým citronovým máslem, díky kterému získáte vlhké a chutné maso s křupavou černěnou kůrčičkou.
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 15 minut
Počet kalorií: 355 kcal
Recept: co budeme potřebovat
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1/2 citronu nakrájeného na plátky
- sůl podle chuti
Postup
- Ve středně velké misce připravte kořenící směs smícháním česnekového prášku, cibulového prášku, papriky, mletého pepře, oregana a soli.
- Kuřecí prsa potřete lžící másla a posypte kořenící směsí.
- Rozpalte velkou pánev s olejem a přidejte kuřecí prsa. Smažte 4-5 minut z každé strany, dokud kuřecí prsa nezesklovatí a nezčernají. Kuře vyjměte a nechte ho stranou.
- Na stejnou pánev přidejte máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte česnek a petrželku. Vařte 2 minuty, dokud česnek nezíská křupavě zlatavou barvu.
- Vraťte kuře na pánev s několika plátky citronu. Nechte ho 2 minuty dusit v máslové omáčce.
- Kuře podávejte ještě teplé spolu s máslovou omáčkou a čerstvou petrželkou.
Nutriční hodnoty
Porce: 1
Kalorie: 355 kalorií | Sacharidy: 8g | Bílkoviny: 32g | Tuky: 23g | Nasycené tuky: 9g | Transmastné kyseliny: 1g | Cholesterol: 121mg | Sodík: 271mg | Draslík: 703mg | Vláknina: 3g | Cukr: 1g | Vitamin A: 2302IU | Vitamin C: 19mg | Vápník: 46mg | Železo: 2mg
Líbí se Vám recept? Sdílejte na sociálních sítích (Facebook, Pinterest).
Zdroje:
gimmedelicious.com/blackened-chicken-breasts/
Nevíte, kam dál?
Naposledy aktualizováno 13 června, 2021, autorem Redakce Magazínu