Naučte se připravit ty NEJLEPŠÍ super měkké a chutné keto sušenky s kouky čokolády. Tyto nízkokalorické keto sušenky s pouhými 5 gramy sacharidů jsou neuvěřitelně chutné a jsou splněným nízkosacharidovým snem! Není nic žádanějšího než rozplývavé čokoládové sušenky. Keto sušenky jsou ještě lepší, protože si je můžete vychutnat bez pocitu viny, že jíte tolik sacharidů. Tyto čokoládové sušenky jsou snem milovníků čokolády!
Čokoládové cookies
Měla jsem chuť na čokoládu a nově jsem chtěla udělat cookies. Pohrávala jsem si s receptem, nakonec jsem ho dotáhla k dokonalosti a nemohla jsem se dočkat, až se s vámi o něj podělím. Jsou skvělé na rodinné oslavy, večírky, grilování, pohoštění nebo pozdní noční občerstvení.
Existuje vůbec špatný čas na to, abyste si pochutnali na úžasných sušenkách?
CO POTŘEBUJETE K PŘÍPRAVĚ KETO ČOKOLÁDOVÝCH SUŠENEK
Mandlová mouka: díky mandlové mouce získají tyto neuvěřitelné sušenky tu nejlepší možnou strukturu bez přidaných sacharidů. Pokud jste mandlovou mouku ještě moc nepoužívali, je tento recept skvělý pro začátek.
Jedlá soda: Když použijete trochu jedlé sody, získáte neodolatelné sušenky s dokonalým kynutím.
Sůl: Stačí špetka a zvýrazní sladkost sušenek.
Hnědý cukr: Dobré čokoládové sušenky potřebují hnědý cukr!
Granulovaný cukr: Je nadýchaný a lahodný stejně jako běžný cukr.
Máslo: Umožní správné promíchání těsta a dodá sušenkám správnou strukturu.
Vanilka: Malá špetka vanilky povznese sušenky na vyšší úroveň. Můžete použít extrakt
Čokoládové pecičky.
JAK VYROBIT KETO ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY
Po několika jednoduchých krocích si budete olizovat prsty a pochutnávat si na těchto sladkých keto čokoládových sušenkách. Všechny suché přísady prošlehejte v míse a dejte stranou.
V míse smíchejte máslo a oba cukry, dokud nebudou světlé a krémové. Poté zašlehejte vejce a vanilku. Pomocí dřevěné lžíce nebo stěrky pomalu přidávejte suché přísady, až vám vznikne těsto na sušenky. Vmíchejte čokoládové lupínky.
Před pečením je nejlepší dát těsto alespoň na 20 minut do lednice. Dosáhnete tak mnohem lepších výsledků. Pokud máte čas, můžete těsto nechat v lednici přikryté i přes noc.
Rozehřejte troubu na 325 stupňů Celsia a vyklopte sušenky na plech. Lžící je zploštěte a pečte 10-12 minut, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu.
Nechte sušenky na plechu alespoň pět minut a poté je vyjměte na drátěný rošt, aby vychladly. Vychutnejte si je!
JAK SKLADOVAT ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY?
Po vychladnutí je vložte do nádoby na potraviny. Měly by být skladovány mimo dosah tepla a s těsně přiléhajícím víkem. Vydrží 3-4 dny a lze je uchovávat při pokojové teplotě. Můžete je také uchovávat v chladničce.
NEJLEPŠÍ TIPY PRO PŘÍPRAVU KETO ČOKOLÁDOVÝCH SUŠENEK
- Nevynechávejte chlazení těsta. Je to důležitý krok, který je lákavé vynechat, ale ve výsledku nebudete mít ty nejlepší sušenky. Při pečení se více roztečou a nebudou chutnat tak dobře.
- Je důležité těsto příliš nemíchat. Kdykoli se těsto na sušenky příliš promíchá, vzniknou drobné vzduchové bublinky, které při pečení praskají, což vede k suchým a plochým sušenkám.
- Sušenky nepřepečte. Pokud tak učiníte, budou suché a ne tak lákavé. Po upečení se budou zdát ztuhlé a budou mít světle zlatavou barvu.
Recept na jednoduché čokoládové sušenky s nízkým obsahem cukrů
Chod: Dezert
Kkuchyň: Americká
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 10 minut
Chlazení těsta: 30 minut
Celkový čas: 50 minut
Počet porcí: 12
Počet kalorií: 189 kcal
Ingredience
- 1/2 šálku mandlové mouky (můžete koupit ZDE)
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1/4 šálku hnědého/kokosového cukru (můžete koupit ZDE)
- 1/4 šálku granulovaného cukru (nemusí nutně být)
- 1/2 šálku másla (při pokojové teplotě)
- 1 velké vejce
- 1 čajová lžička vanilkové extraktu (můžete koupit ZDE)
- 1/2 šálku čokoládových peciček (můžete koupit ZDE)
Postup
- V malé misce prošlehejte suché přísady. Odstavte je stranou.
- Cukry a máslo šlehejte 2-3 minuty nebo dokud nezesvětlají. Přidejte vejce a vanilku a šlehejte další minutu.
- Přepněte na stěrku nebo dřevěnou lžíci a vmíchejte suché přísady a čokoládové lupínky, dokud nevznikne těsto.
- Těsto dejte na 20-30 minut nebo přes noc do chladničky (nepovinný krok).
Zatímco se sušenky chladí v lednici, předehřejte troubu na 325 F. Střední naběračkou na sušenky naberte sušenky a položte je na plech. Lžící je zploštěte. - Pečte 10-12 minut nebo dokud nezezlátnou.
- Před vyjmutím z plechu nechte alespoň 5 minut vychladnout.
Líbí se Vám recept? Sdílejte na sociálních sítích (Facebook, Pinterest).
Zdroje:
gimmedelicious.com/keto-chocolate-chip-cookies/
Naposledy aktualizováno 15 června, 2021, autorem Redakce Magazínu