Keto dieta je skvělý způsob, jak rychle zhubnout přebytečné kilogramy a získat vysněnou postavu. Velikou výhodou je to, že v průběhu diety nemusíte hladovět a můžete si dopřávat jídla s vysokým obsahem bílkovin, které zasytí. Nemáte nápady co uvařit a potřebuje inspiraci? Už nemusíte nic dalšího hledat, máme pro vás jednoduchý keto recept na italské keto masové kuličky s mozzarellou. Ocení ho celá rodina.
Ingredience na keto masové kuličky
- 450g lb mletého hovězího nebo krůtího masa
- 55 gramů, ¾ šálku strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- ½ lžíce sušené bazalky
- ½ lžičky cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
- 1¾ šálku celých rajčat z konzervy
- 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
- 200 gramů (6½ šálku) čerstvého špenátu
- 50 gramů másla
- 100-150 gramů (1¼ šálku) čerstvého sýra mozzarella
- sůl a pepř
Postup
1. Mleté hovězí maso, parmezán, vejce, sůl a koření dejte do mísy a důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky, každý o hmotnosti asi 30 g. Při tvarování kuliček vám pomůže mít mokré ruce.
2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a masové kuličky na něm smažte, dokud nebudou ze všech stran zlatavě hnědé.
3. Snižte teplotu a přidejte rajčata z konzervy. Nechte 15 minut dusit a každých pár minut promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte petrželku a promíchejte. Pokrm můžete až do této chvíle připravit ke zmrazení.
4. Na samostatné pánvi rozpusťte máslo a za stálého míchání na něm 1-2 minuty smažte špenát. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte špenát k masovým kuličkám a promíchejte.
5.Podávejte se sýrem mozzarella navrchu, natrhaným na kousky.
Zdroj:
https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-italian-meatballs
Naposledy aktualizováno 4 prosince, 2023, autorem Redakce Magazínu