Recept na Italské keto masové kuličky se sýrem mozzarella

Keto dieta je skvělý způsob, jak rychle zhubnout přebytečné kilogramy a získat vysněnou postavu. Velikou výhodou je to, že v průběhu diety nemusíte hladovět a můžete si dopřávat jídla s vysokým obsahem bílkovin, které zasytí. Nemáte nápady co uvařit a potřebuje inspiraci? Už nemusíte nic dalšího hledat, máme pro vás jednoduchý keto recept na italské keto masové kuličky s mozzarellou. Ocení ho celá rodina.

TIP: Nemáte čas si vařit a potřebuje zhubnout? Podívejte se na naše srovnání ketonových diet.

Ingredience na keto masové kuličky

  • 450g lb mletého hovězího nebo krůtího masa
  • 55 gramů, ¾ šálku strouhaného parmezánu
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • ½ lžíce sušené bazalky
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1¾ šálku celých rajčat z konzervy
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • 200 gramů (6½ šálku) čerstvého špenátu
  • 50 gramů másla
  • 100-150  gramů (1¼ šálku) čerstvého sýra mozzarella
  • sůl a pepř

Postup

1. Mleté hovězí maso, parmezán, vejce, sůl a koření dejte do mísy a důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky, každý o hmotnosti asi 30 g. Při tvarování kuliček vám pomůže mít mokré ruce.

2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a masové kuličky na něm smažte, dokud nebudou ze všech stran zlatavě hnědé.

3. Snižte teplotu a přidejte rajčata z konzervy. Nechte 15 minut dusit a každých pár minut promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte petrželku a promíchejte. Pokrm můžete až do této chvíle připravit ke zmrazení.

4. Na samostatné pánvi rozpusťte máslo a za stálého míchání na něm 1-2 minuty smažte špenát. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte špenát k masovým kuličkám a promíchejte.

5.Podávejte se sýrem mozzarella navrchu, natrhaným na kousky.


Zdroj:

https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-italian-meatballs

Naposledy aktualizováno 4 prosince, 2023, autorem Redakce Magazínu

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *